Ansip: maadevahetuse kaasus muudab oluliselt Eesti õigusruumi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Peaminister Andrus Ansip hoidus maadevahetuse kohtuasja täpsemalt kommenteerimast, kuid märkis, et kaasus muudab lõpplahendusest sõltumata oluliselt Eesti õigusruumi.

Ansip ütles valitsuse pressikonverentsil, et ei kommenteeri maakohtu veel jõustumata otsust. «Ma austan kohtu otsust ja sellega ma oma kommentaarides ka piirdun,» lausus ta.

Samas avaldas ta veendumust, et olenemata sellest, milline saab olema lõplik kohtulahend, muudab kaasus oluliselt Eesti õigusruumi. «Juba praegu on kerkinud üles väga paljud küsimused, mis nõuavad vastust, ja ma olen kindel, et debattide käigus need vastused ka antakse,» märkis Ansip.

Ta lisas, et ei hakka ka üles kerkinud küsimustest täpsemalt rääkima, kuna seda võidakse ikkagi käsitleda kui õigusemõistmise mõjutamist ning sellest soovib ta hoiduda.

Harju maakohus mõistis üleeile õigeks kõik maadevahetuse protsessil kohtu all olnud seitse eraisikut ja kaks ettevõtet. Prokuratuur on teatanud plaanist otsus ringkonnakohtusse edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles