Ungari raadiojaam sai loomanaljade pärast trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panda jõudehetkel Pekingi loomaaias.
Panda jõudehetkel Pekingi loomaaias. Foto: SCANPIX

Ungari meedianõukogu määras 250 000 forinti ehk 875 euro suuruse trahvi raadiojaamale, mis andis lastele halba eeskuju, kuna viskas nalja ohustatud loomaliikide üle.

Raadiojaama Neo FM satiirisaate «Bumerang» juhid ütlesid veebruaris, et panda väljasuremine ei kurvastaks kedagi, sest nad ei tee muud, kui istuvad ja söövad päev läbi. Ja Galápagose kilpkonnad, ütlesid nad, on juba niigi kaua elanud, vahendas AFP.

Naljast ei saanud aga aru üks valitsusväline keskkonnaorganisatsioon, mis kaebas raadiojaama võimsasse meedianõukokku. See määraski trahvi ja mingit õigust seda edasi kaevata pole.

«Saatejuhtidel ei ole lubatud käituda viisil, mis annab lastele halb eeskuju,» teatas nõukogu oma 6. juuni otsuses. Avalikkuse ette jõudis see aga alles täna, kui otsuse avaldas poliitikablogi Velemenyvezer.

Blogi arvates kinnitab järjekordne absurdne juhtum kartusi Ungari meediavabaduse üle pärast seda, kui konservatiivne peaminister Viktor Orbán meedianõukogu reformis ja selle oma tentsikuid täis pani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles