Tallinna vanglas keelduvad vangid juba teist päeva toidust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Tallinna vanglas loobus ligi 70-80 vangi alates eilsest vanglapoolt pakutavast toidust, kuna neil tekkis konflikt seoses toitu jaganud vangiga, teatas mitme vangi kaitsja Liana Jüsmä Postimehele.

Jüsmä rääkis, et temaga on vangla telefoni kaudu ühendust võtnud vangid, kes teatasid, et alates eilsest pole vangla toitu vastu võtnud ligi 70-80 vangi. Loobunud olevat nad ka tänasest hommikusöögist.

«Eile ei söönud vangla 3. üksuse teine korrus terve päeva seoses sellega, et neile viis toitu inimene, kes sülitas toidu sisse,» väitis Jüsmä. Tegemist on samuti vangiga, kes teistele vangidele oma seisuse pärast vanglahierarhias meeltmööda ei ole – ta olevat hepatiidihaige.

Vangid olevat soovinud, et toidujagaja vahetataks välja, kuid Jüsmä sõnul seda tehtud ei ole ning täna olevat advokaadi väitel vanglaametnikud vangidele öelnud, et täna ei muudeta midagi, vaid vaadatakse homme, mis saab.

«Inimene, kes neile toitu viis, on ka nüüd ise selle vastu, aga ta ei saa midagi teha,» rääkis Jüsmä.

Jüsmä sõnul on ta pöördunud nii justiitsiministeeriumi kui Tallinna vangla poole, kes pole temaga ühendust võtnud.

Justiitsiministeeriumi pressiesindaja Priit Talv rääkis Postimehele, et tegemist pole näljastreigiga, vaid lihtsalt osaliselt toidust loobumisega.

«Alates eilsest on vangla pakutavates söögikordadest loobunud umbes 70 vangi, kes aga ei ole lõpetanud vanglapoest ostetud toidu söömist. Soojast toidust keelduti ka täna hommikul,» lisas Talv.

Ta kinnitas, et vangid pole vanglale nõudmisi esitatud, enamasti ei ole toidust loobumist põhjendatud. Mõni vang olevat siiski ametnikele öelnud, et talle ei meeldi toidujagaja.

Talve sõnul ei kavatse ministeerium juhtumile kuidagi reageerida ning ta lisas, et ei leia, et ka Tallinna vangla peaks sellele kuidagi eriliselt reageerima.

Tallinna vanglas on kokku 1198 vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles