Ohvrite omaksed lahkusid Breiviki lõppsõna ajal kohtusaalist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22. juuli rünnakutes ellujäänud ja ohvrite omaksed lahkumas Oslo kohtusaalist Anders Behring Breiviki sõnavõtu ajal.
22. juuli rünnakutes ellujäänud ja ohvrite omaksed lahkumas Oslo kohtusaalist Anders Behring Breiviki sõnavõtu ajal. Foto: SCANPIX

Anders Behring Breiviki massimõrva ohvrite omaksed ja ellujäänud lahkusid täna koos kohtusaalist, kui süüalune protsessi viimasel päeval oma lõppsõnavõttu tegema asus.

Enam kui 30 inimest tõusis püsti ja jalutas välja Oslo ringkonnakohtu saalist nr 250, kui kohtunik Wenche Arntzen andis Breivikile sõna, vahendas AFP.

«Tal on õigus rääkida. Meil ei ole kohustust kuulata,» ütles uudisteagentuurile NTB Christin Bjelland, 22. juuli rünnakutes ellujäänuid ja ohvrite omakseid koondava tugirühma asejuht.

Kohus eraldas Breivikile täna 45 minutit viimaseks sõnavõtuks. Süüalune väitis taas, et tema rünnakud olid vajalikud «minu etnilise rühma» kaitsmiseks multikulturalismi ja «moslemite sissetungi» eest. Samuti nõudis ta kohtult enda õigeks mõistmist.

«Tema kuulamine ajab meil südame pahaks, nii et paljud meist kavatsevad siis, kui talle antakse võimalus rääkida, rahulikult ja vaikselt minema jalutada,» ütles Bjelland enne protestiaktsiooni.

Breiviki kohtuprotsess lõppes täna, täpselt 11 kuud pärast tema veretööd. Otsus tehakse teatavaks 24. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles