Politsei tabas jaanilaupäeval 24 roolijoodikut

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Jaaniajal kahekordsete jõududega väljas olev politsei tabas eile 24 purjus autojuhti.

«Eelmise ööpäeva jooksul tabati 24 alkoholi tarvitamise tunnustega mootorsõiduki juhti,» teatas politsei täna hommikul.

Varem on politsei kinnitanud, et kõigile jaaniperioodil vähemalt 0,5 promillise joobega tabatud sõidukijuhtidele taotletakse kohtult aresti.

Samuti on korrakaitsjad väljas topeltjõududega – kui tavapäraselt on ööpäevas väljas keskmiselt 100 patrulli, siis jaanipäeval on see arv tippaegadel, st päevasel ja õhtusel ajal, kahekordne.

Möödunud aasta jaanipidustuste ajal tabati roolist keskmiselt 70 alkoholi tarvitamise tunnustega sõidukijuhti päevas, joobes juhtide süül toimus kahe päeva jooksul 13 liiklusõnnetust, milles sai viga 8 inimest.

Avaliku korra rikkumisi oli vähe

Politsei pressiesindaja Ilmar Kahro ütles ERRi raadiouudistele, et kuigi roolijoodikuid tabati palju, oli avaliku korra rikkumiste osas politseil rahulik öö.

«Kui kõik kokku võtta, siis vähemasti jaaniöö möödus politsei jaoks võrdlemisi rahulikult,» sõnas Kahro.

«Muidugi kõik sõltub sellest, millisest prefektuurist me räägime – näiteks Põhja prefektuuris ehk Tallinnas ja Harjumaal laekus öösel umbes samas suurusjärgus kõnesid kui Lääne prefektuuris, kus tegelikult elab oluliselt vähem inimesi,» rääkis pressiesindaja.

«Inimesed vajasid abi või sekkumist ikkagi seal, kus nad ise viibisid ja kuna väga paljud läksid puhkama kas saartele või Läänemaale, siis seal politseil ka rohkem tööd oli. Tallinna kesklinnas oli öö tegelikult väga rahulik, Põhja prefektuuris oli väljakutseid rohkem suvituspiirkondadesse,» kirjeldas Kahro.

«Üldiselt võib öelda, et (jaanilaupäev – toim.) möödus võrdlemisi rahulikult avaliku korra mõttes,» tõdes politsei pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles