Prokurörid teatasid kohtule maadevahetuse kohtuotsuse vaidlustamisest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokurör Laura Feldmanis kohtumajas intervjuud andmas.
Prokurör Laura Feldmanis kohtumajas intervjuud andmas. Foto: Peeter Langovits

Riigiprokurörid Laura Feldmanis ja Inna Ombler teatasid Harju maakohtule, et kavatsevad vaidlustada maadevahetuse süüasjas langetatud kohtuotsuse Tallinna ringkonnakohtus.

Riigiprokurör Laura Feldmanis ütles ERR Uudistele, et Harju maakohtule on kirjalikult teatatud apellatsiooniõiguse kasutamise soovist ning järgneva 15 päeva jooksul apellatsioonkaebus ka esitatakse.

Feldmanis märkis, et prokuratuuri hinnangul on süüdistuse esitamine olnud põhjendatud ning selle tõestuseks on eeluurimisel kogutud ka piisavalt tõendeid. Riigiprokuratuur leiab jätkuvalt, et kõik süüdistatavad tuleb neile esitatud süüdistustes süüdi tunnistada.

Kohtunik Valeri Lõõnik ja kaks rahvakohtunikku mõistsid sel nädalal õigeks Villu Reiljani (59) korduvas altkäemaksu võtmises, Ester Tuiksoo (47) altkäemaksu võtmises, Toomas Annuse (51) korduvas altkäemaksu andmises, Kalev Kanguri (43) suures ulatuses korduvas altkäemaksu võtmises, Einar Vettuse (48) altkäemaksu andmises, Tullio Libliku (47) korduvas altkäemaksu andmises ja Tarmo Pedjasaare (44) altkäemaksu andmises ja altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises ning juriidilised isikud AS Järvevana ja  AS E.L.L. Kinnisvara altkäemaksu andmises.

Kohus mõistis kohtuotsuse jõustumisel riigieelarvest välja süüdistatavate õigusabikulud kokku 1 280 603,36 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles