Kaitseväelased Afganistanis mälestasid võidupüha rivistusel langenuid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontrollpunktides teenivad kaitseväelased said kätte auastmetunnused ja ergutused.
Kontrollpunktides teenivad kaitseväelased said kätte auastmetunnused ja ergutused. Foto: Kaitseväe peastaap

Afganistanis teenivad Eesti kaitseväelased tähistasid täna patrullbaasis Wahid ja kontrollpunktides võidupüha rivistustega ning mälestasid vaikushetkega viis aastat tagasi 23. juunil langenud võitluskaaslasi seersant Kalle Torni ja nooremseersant Jako Karuksit. Eile olid Estcoy-14 kaitseväelased teenistuses.

«Nii nagu Vabadussõja võitlejate teod on olulised meile, nii on teie teod olulised meie lastele ja lastelastele,» ütles Estcoy-14 ülem major Eero Aija rivistusel ning lisas, et kuigi võidupüha möödus kompaniile töiselt, tähistavad nad jaanipäeva koos oma peredele mõeldes.

Täna hommikul tervitasid kontingendi ülem kolonelleitnant Margus Koplimägi ja jalaväekompanii Estcoy-14 ülem major Eero Aija kaitseväelasi võidupüha puhul kontrollpunktides Limbang ja 17, kus andsid üle auastmetunnused ja ergutused.

Kontingendi ülem kolonelleitnant Koplimägi kiitis mehi hea ja professionaalse töö eest. «Tunnen uhkust, kui vaatan teid täna siin. Olete Helmandis koos brittidega teinud väga head ja muljetavaldavat tööd. Aitäh teile selle eest,» ütles kolonelleitnant Koplimägi.

Kontrollpunktidesse jõudis ka Eestist saadetud söögi- ja joogipoolis. Kaitseväelasi Afganistanis pidasid meeles Saku õlletehas saates eestlastele 800 purki alkoholivaba õlut ja Rakvere lihakombinaat 100 kilogrammi grill- ja täissuitsuvorstiga. Samuti varustas 1. jalaväebrigaad Eesti kontingenti võidupüha ja jaanipäeva puhul erinevate grilltoodete, suitsuvorsti ja karastusjookidega.

Täna õhtul on võidupüha rivistus patrullbaasis Wahid, kus osalevad ka samas teenivad Ühendkuningriigi kaitseväelased. Nii eestlaste kontrollpunktides Limbang ja 17 kui patrullbaasis Wahid tähistatakse õhtul jaanipäeva grillimise ja sportlike mängudega. Logistiline toetuselement NSE-10 tähistas võidupüha päev varem Camp Bastioni sõjaväebaasis.

Alates maist tagab Wahidi ümbruses kohalikele elanikele turvalist elu jalaväekompanii Estcoy-14, keda toetab Camp Bastionist logistiline toetuselement NSE-13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles