Esmaspäevast algab õpilasmaleva töösuvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasmaleva noorte pidulik tööle saatmine.
Õpilasmaleva noorte pidulik tööle saatmine. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval kell 12 avatakse Tallinnas Raekoja platsil Eesti õpilasmaleva töösuvi, mille algusega tähistab SA Õpilasmalev ühtlasi oma 10. hooaega.

Malevlased kogunevad kell 11 Kanutiaia pargis, kust liigutakse rongkäiguga Kaitseliidu Tallinna maleva orkestri saatel läbi vanalinna Raekoja platsile.

Käesoleval aastal pakub SA Õpilasmalev tööd 750 noorele. Kokku moodustati 24 linnavälist ning Tallinnas 17 linnarühmas.

«Kui mai alguses avasime registreerimise, oli meil töökohti pakkuda umbes 720 noorele. Kuna malevasse soovijaid oli niivõrd palju, oleme tänaseks leidnud lisavahendeid ning võimaluse luua 30 noorele lisatöökoht,» rääkis SA Õpilasmalev juhataja Maarja Saavik.

«Üks uus ja noorte jaoks kindlasti väga atraktiivne rühm on tulemas meil koostöös Tele2ga, kus noored saavad Smart malevarühmas oma malevaaega veeta ning väga kasulikke kogemusi müügi ja turunduse vallas omandada nii Kloogarannas, Tallinnas kui Pärnus. Samuti on Tele2 sel suvel maleva ametlik mobiilioperaator, tänu kellele saavad kõik meie malevlased Smart kõnekaardiga omavahel tasuta suhelda,» sõnas Saavik.

Lisaks palgatööle ja kultuuriprogrammile on noortel võimalus osaleda ka õpilasmaleva, Euroopa Noored Eesti büroo, SA Heategu ja Eesti Noorsootöö Keskuse ühises projektis Malgatus. «Malgatus saab toimuma juba viiendat korda ning iga aastaga on osalevaid rühmi lisandunud. Usun, et antud tendents peegeldab üsna hästi noorte suurt huvi ühiskonnas toimuvate protsesside vastu ning läbi oma ideede ja algatuste on noortel võimalus neid ka positiivses suunas mõjutada,» selgitas Saavik.

Malevasuvi lõpetatakse üleriigilise kokkutulekuga 14.-16. augustil Lääne-Virumaal Aartika puhkekeskuses. Kolme päeva jooksul selgub spordi ja loomingulisuse kokkuvõttes 10. malevasuve parima rühma tiitli võitja. Kokkutulekule on oodatud kõikide malevakorraldajate rühmad üle Eesti.

Õpilasmalev on suunatud noortele vanuses 13-18 eluaastat, mille eesmärk on töökasvatus ja sotsiaalse kompetentsi kujundamine. Tallinna õpilasmaleva tegevust kureerib Tallinna linnavolikogu 20. veebruari 2003 otsusega loodud SA Õpilasmalev. SA Õpilasmaleva suurimad toetajad on Tallinna linn ja Eesti Noorsootöö Keskus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles