Ülikoolid loovad ennetavalt riigi tellitust rohkem tasuta õppekohti

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Ülikoolid kavatsevad sel aastal luua rohkem tasuta õppekohti, kui riik kinni maksab. Sellega tahetakse tagada mõne aasta pärast piisav lõpetajate arv, sest sellest hakkab edaspidi sõltuma ülikoolide rahastamine, vahendab ERR Uudised.

Praeguste kokkulepete kohaselt maksab riik koolidele 9100 üliõpilaskoha eest, ent ülikoolid pakuvad tasuta õppevõimalusi ligi 10 000 tudengile.

Kui aastaid on haridus- ja teadusministeerium kritiseerinud ülikoole raha tuulde loopimises, sest viimased pole suutnud täita sõlmitud koolitustellimust, siis nüüd on Eesti kõrghariduses saabumas uus ajajärk ning tulemuslepingute koostamise ootuses püüavad ülikoolid tudengeid vastu võtta pisikese varuga, selleks, et 6-7 aasta pärast lõpetaks ülikoolides magistriõpingud riigile lubatud arv tudengeid.

«Ettevaatavalt peab ülikool vastu võtma teadlikult rohkem üliõpilasi, arvestades seda, et mitte kõik nendest pole sedavõrd tugevad, et jõuda lõpudiplomini,» märkis Tallina tehnikaülikooli õppeprorektor Kalle Tammemäe

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles