Narvas paigaldatakse eakate kodudesse tuhat suitsuandurit

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur
Suitsuandur Foto: Aivar Aotäht

Päästekeskuse spetsialistid paigaldavad koostöös Narva linnavalitsusega 1. juuliks üle 65-aastaste narvalaste kodudesse tuhat suitsuandurit.

Koostööprojekti eesmärk on vähendada eluruumides puhkevate tulekahjude ning neis hukkunud ja vigastatud inimeste arvu. Projektis osalemiseks tuleb helistada päästeala infotelefonil 1524 ja kutsuda endale koju tuleohutuse spetsialist.

Kodukülastusi registreeritakse infotelefonil kuni 31. märtsini ning külastusi teostatakse ning suitsuandureid paigaldatakse kodudesse tasuta kuni juunikuu lõpuni.

«Teie avaldus registreeritakse, kui annate infotelefoni teenindajale oma kontaktandmed. Pärast sooviavalduse registreerimist võtab tuleohutuse spetsialist teiega ise ühendust ning lepib kokku külastusaja. Nõustamise käigus vaadatakse üle teie elupaik ning selgitatakse tuleohutusega seotud riskid, samuti räägitakse, kuidas kaitsta teie kodu võimaliku tulekahju korral ning paigaldatakse suitsuandur,» teatas Ida-Eesti päästekeskus.

Kahe viimase aasta jooksul on Narva linnas tulekahjudes hukkunud üheksa inimest. «Mida hiljem tulekahju avastatakse, seda traagilisemad on tagajärjed. Viis minutit mürgist vingu hinganud inimese elu ei ole enam võimalik päästa. Kodu peab perele tagama turvalise ja ka tuleohutu elukeskkonna. Meie odavaim elupäästja - suitsuandur avastab tulekahju selle varajases staadiumis, mil on veel võimalik põleng omal jõul likvideerida või ruumist ohutult lahkuda. Andur suurendab oluliselt inimeste turvalisust, aitab vähendada tuleõnnetustes hukkunute arvu ja hoida ära vara hävimise,» selgitas päästekeskuse ennetustöö büroo juhataja Marika Uussalu.

Päästekeskuse ja linnavalitsuse koostöös nägi eelmise aasta lõpus trükivalgust kodu tuleohutust käsitlev brošüür, mida jagati Narva linna elanikele otsepostituse teel.

Kakskeelses brošüüris on juttu kodu tuleohutusest ning sellest, et alates 1. juulist sel aastal on suitsuanduri olemasolu igas majas ja korteris kohustuslik.

Detsembris viisid päästekeskuse spetsialistid läbi tuleohutusalase koolituse Narva linna haridusasutuste töötajatele.

Narva linnapea Tarmo Tammiste kinnitusel planeeritakse kindlasti ka edaspidi koostöös päästekeskusega linna elanike turvalisust suurendavaid tegevusi.

Projekti «Kodu tuleohutuks» raames on Narva linnas suitsuanduriga seni varustatud paarsada vähekindlustatud inimese kodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles