Kapo: Simmi kaasosaliste kohta tõendeid pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokuratuuri videosalvestis, millel Herman Simm end riigireetmises süüdi tunnistab. «Mis tegu on tehtud, see on tehtud,» märkis Simm ülekuulamisel.
Prokuratuuri videosalvestis, millel Herman Simm end riigireetmises süüdi tunnistab. «Mis tegu on tehtud, see on tehtud,» märkis Simm ülekuulamisel. Foto: kaader salvestisest

Kaitsepolitseiamet lükkab ümber spekulatsioonid riigireetmises süüdimõistetud Herman Simmi võimalikest kaasosalistest teistes riigiasutustes, sealhulgas kaitseministeeriumis.

«Riigireetmise kriminaalasjas mõisteti süüdi Hermann Simm ning kõik viited võimalikele kaasosalistele nii kaitseministeeriumis kui teistes riigiasutustes on põhjendamatud ja alusetud,» teatas kaitsepolitseiamet vastuseks viimasel ajal on meedias esitatud väidetele.

Kapo kinnitas tehtud avalduses, et kriminaalasja uurimise käigus ei ilmnenud ühtegi otsest ega kaudset tõendit, mis andnuks alust arvata, et Herman Simmil oleks olnud tema kuritöös kaasosalisi nii tema kolleegide kui teiste riigiasutuste töötajate seas.

«Herman Simm ei värvanud ega üritanud värvata mitte ühtki riigiametnikku ega kedagi teist. Samuti ei püüdnud Simm kallutada riigireetmisele ühtegi Eesti elanikku.»

Kapo komissar Andres Kahar lisas teates, et kriminaalasja eeluurimisel tuvastati küll, et Herman Simm edastas Venemaa välisluurele taustainformatsiooni mitmete Eesti kodanike ja riigiametnike kohta, kuid selle informatsiooni alusel ei värvatud ega ka üritatud värvata ühtki isikut. «Rõhutame - kõik sellesisulised väited on ilma igasuguse aluseta ning spekulatiivse iseloomuga,» märkis Kahar.

Vesi vaenulike eriteenistuste veskile

Kaitsepolitsei teates osutati, et Eesti valis Simmi juhtumi käsitlemisel avaliku menetluse tee, teades seejuures kaasnevaid riske erinevateks spekulatsioonideks. See näitab meie ühiskonna ja õigussüsteemi tugevust, samas eeldab ka avalikkuse vastutundlikku suhtumist.

«Levitatavad spekulatsioonid mõne Eesti riigiametniku võimalikust seosest Vene eriteenistustega on pahatahtlikud ja ohtlikud. Kutsume kõiki üles hoiduma aluseta kahtlustustesse ja vastastikusse süüdistamisse langemisest, sest see on ainult vesi vaenulike eriteenistuste veskile,» seisis kaitsepolitsei teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles