Aaviksoo annaks õppureid majutavatele sugulastele toetust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilaskodu
Õpilaskodu Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Haridusminister Jaak Aaviksoo leiab, et lisaks õpilaskodude juurde ehitamisele võiks luua riikliku toetuse selleks, et õppurid saaksid kooli ajal peatuda sugulaste-tuttavate juures.

«Õpilaskodusid tuleb kindlasti juurde teha. Õpilaskodude järgi vajadus on osalt hariduslik, osalt sotsiaalne,» ütles Aaviksoo. «Kui palju neid täiendavalt juurde vaja teha, tuleb sotsiaalministeeriumiga selgeks vaielda. Aga kindlasti ei ole neid praegusega võrreldes vaja kümnekordistada,» lausus ta.

Aaviksoo lisas, et näeb õpilaskodude programmi laiemalt kui vaid uute majade ehitamist. «Väga mõistlik on ka riiklik erakorteri korraldus ehk riiklikud toetused selleks, et saaks erasektorist leida eluaset. See on oluliselt odavam ja paljudel juhtudel ka sotsiaalselt ja pedagoogiliselt otstarbekam – järelevalve lapse üle oleks parem kui ühiselamus.»

Minister viitas sellega võimalusele, et kodust kaugemale õppima läinud noored saaksid elada sugulaste, tuttavate juures, kes ulualuse pakkumise eest ka riigilt tuge saaksid.

«Jumaluke, siin riigis on tädide, sugulaste ja heade inimeste kapi taga keskharidust ja ülikooliharidust omandatud sadu aastaid, mis siis nüüd lahti, et enam ei saa!» Aaviksoo arvates peaks see korraldus olema süsteemsem ning tagatud peaks olema ka toetus, mis praegu on vaid kutseõppeasutuste õppuritele.

Haridusminister Jaak Aaviksoo tutvustas täna hariduskorralduse kava, mille keskne eesmärk on tagada kvaliteetsele üldharidusele ühtlane ligipääs üle Eesti, mis tähendab, et alg- ja põhiharidus peab olema kättesaadav kodukohas ning kutse- ja keskharidus kodumaakonnas.

Ministeerium vormib kava seaduseelnõuks suvekuudel ning annab septembris avalikkusele ja partneritele arutamiseks. Valitsusse peab eelnõu jõudma 1. oktoobriks. Reform võiks Aaviksoo sõnul olla ellu viidud hiljemalt aastaks 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles