Tartu Kõrgem Kunstikool lõi oma eelarvest 16 tasuta kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kõrgem Kunstikool.
Tartu Kõrgem Kunstikool. Foto: Sille Annuk

Seni maksis riik oma eelarvest Tartu Kõrgemale Kunstikoolile 42 tasuta õppekoha eest, nüüd lisas kool omalt poolt 16 kohta lisaks.

«2011 aastal oli 42 riikliku koolitustellimuse õppekohta, tänavu lõime neile lisaks veel 16 tasuta õppekohta, mida finantseeritakse kooli eelarvest. Kokku pakume tasuta õppimise võimalust 58-le üliõpilasele. Peame seda oluliseks sammuks tasuta kõrgharidusele üleminemiseks,» rääkis Tartu Kõrgem Kunstikooli õppeprorektor Marleen Viidul. Kooli eelarvest rahastatavate tasuta õppekohtade loomisega suurenes tasuta õppekohtade arv.

Ta lisas, et kokku võetakse tänavu vastu 80 üliõpilast ning see suurus pole viimastel aastatel märkimisväärselt muutunud. Ka kooli õppima asumiseks on avaldusi esitatud samas suurusjärgus nagu varasematel aastatel.

Erialade lõikes pole eelmiste aastatega suuri muutusi toimunud, ka sel aastal on esialgsete andmete põhjal kõige populaarsemad meedia- ja reklaamikunsti, tekstiili, fotograafia ning mööbli ja restaureerimise erialad.

«Kooli huviks on, et sisseastujaid jaguks kõikidele erialadele. Esitatud avalduste arv näitab, et ehkki populaarsemad eriala on meedia- ja reklaamikunsti, tekstiili, fotograafia ning mööbli ja restaureerimise erialad, on üsna palju huvilisi ka nahadisaini ja restaureerimise, maali ja maalingute restaureerimise ja skulptuuri õppekavadele,» sõnas Viidul.

Tema hinnangul on sisseastujate huvi TKK vastu jätkuvalt kõrge ning põhjendas seda vilistlaste seas läbiviidud uuringuga, mis näitas, et TKK lõpetajatel ei ole erialast olenemata töökoha leidmisel või edasiõppimisel probleeme.

«Tartu Kõrgema Kunstikooli eesmärgiks ongi tagada kvaliteetne õpe kõigil seitsmel õppekaval. TKK ei ava tänavu uusi erialased. Oleme pigem seadnud eesmärgiks olemasolevate õppekavade pideva arendamise,» märkis õppeprorektor.

Tartu Kõrgema Kunstikooli sisseastumisavalduste vastuvõtt algas 1. juunil, avaldusi võeti vastu 24. juunini. Sissastumiseksamid kestavad 30. juunini ning vastuvõetute nimekiri avaldatakse 2. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles