Mereakadeemia ootab õppureid tehnikaerialadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Mereakadeemia hoone Tallinnas Koplis.
Eesti Mereakadeemia hoone Tallinnas Koplis. Foto: Toomas Huik

Mereakadeemia ootab õppureid tehnikaerialadele, kuid noorte seas on jätkuvalt populaarseim sadamamajanduse ja meretranspordi juhtimise eriala.

«Ootaksime üliõpilasi tehnikaerialadele – laeva jõuseadmete ning külmutusseadmete erialadele. Populaarseim on aga jätkuvalt sadamamajandamise ja meretranspordi juhtimise eriala. Eks majandamine ja logistika ole märksõnad, mis noori tõmbavad,» nentis Eesti mereakadeemia õppekonsultant Lidia Platatsis.

Ka võib sadamamajandamise ja meretranspordi juhtimise populaarsust kasvatada eriala lühem õppeperiood – kui mehhaanikudiplomi kättesaamiseks kulub viis aasta, siis logistiku rakenduskõrghariduse saamiseks tuleb õppida neli aastat.

Mereakadeemia võtab sel aastal rakenduskõrgharidusõppesse vastu 151 ja magistriõppese 11 noort, sama palju kui eelmisel aastal. Ka erialad on samaks jäänud, viiele olemasolevale erialale pole eelmise aastaga võrreldes uusi lisandunud ega midagi ära kaotatud.

Mereakadeemias kestab dokumentide vastuvõtt  rakenduskõrgharidusõppesse 25.juunist 12.juulini , magistriõppesse 06.augustist 17.augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles