Lennuakadeemia kutsesobivustestideks eelnevalt fakte õppida ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Toomas Huik / Postimees

Lennuakadeemia õhusõiduki juhtimise ja lennuliiklusteeninduse erialadele sisseastujad peavad arvestama kutsesobivustestidega, kuid kuna nendeks varem tuupida ei saa, soovitab kooli esindaja kõigil lennundushuvilistel kartmise asemel proovida.

«Sooviks kandidaatidele öelda, et ei tasu karta sisseastumiskatseid – kui on huvi lennunduse vastu, siis tuleb ikka proovida. Nii lennuliiklusteeninduse kui ka õhusõiduki juhtimise eriala kutsesobivustestid on sellised, milleks eelnevalt fakte õppida ei ole võimalik. Seega ei pruugi sa ette teadagi, et sul on näiteks õhusõiduki juhtimise erialale sobilikud psühholoogilised eeldused olemas,» rääkis Eesti Lennuakadeemia teabeosakonna juhataja Liis Linn.

Ta tõi sobivate eeldustena välja loogilise mõtlemise, hea keskendumisvõime, hea püsimälu ning oskuse mitut tegevust korraga sooritada.

Lennuakadeemia võtab sel aastal viiele erialale vastu kokku 68 tudengit, neli kohta neist on riigieelarve välised. Aasta tagasi võeti vastu 70 üliõpilast, neist kaks tasulistele kohtadele, neli tasulist kohta jäid täitmata. Kuna kooli õpilaste arv on suurte ülikoolidega võrreldes väike, siis pole ka erialade kohtade arvude muutused tuntavad.

Linna sõnul on varasematel aastatel kõige suurem konkurss olnud õhusõiduki juhtimise erialale ning peaaegu sama suur konkurss on olnud ka lennuliiklusteeninduse erialale.

«Ilmselt tuleb selline järjestus ka sel aastal. Teised kolm eriala on olnud veidi väiksema konkursiga. Siiski võib juhtuda, et sel aastal on hoopis kõige populaarsemaks lennuliiklusteenindus, sest sellele erialale aitab meil läbi eriala tutvustamise tudengeid leida ka hea koostööpartner ja tudengite hilisem tööandja Lennuliiklusteeninduse AS,» sõnas ta. Lennuliiklusteenindusel on olemas ka eriala lähemalt tutvustav kodulehekülg (www.lennujuht.ee) Teisi erialasid eraldi pole Lennuakadeemia seni sel moel kandidaatidele tutvustanud.

Lennuakadeemia sel aastal uusi erialasid ei ava, kool täiendab ja arendab olemasolevaid.

Eesti Lennuakadeemia rakenduskõrgharidusõppesse algas avalduste vastuvõtt eile, 25.juunil. Avaldusi saab esitada 3.juuli hilisõhtu viimase minutini. Seejärel algavad sisseastumiskatsed, mis erinevatel erialadel on erinevatel aegadel. Vastuvõtukomisjoni otsus tehakse teatavaks 27.juulil kell 16.00

Kutsesobivustestid on vaid õhusõiduki juhtimise ja lennuliiklusteeninduse erialal. Kolmel ülejäänud erialal piisab kandideerimisel riigieksamite tulemusest ja hiljem läbiviidavast vestlusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles