Tallinna Tehnikakõrgkool ootab tudengeid uuele elektritehnika õppekavale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tehnikakõrgkool.
Tallinna tehnikakõrgkool. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sügisest saab Tallinna Tehnikakõrgkooli mehaanikateaduskonnas õppida uue õppekavana elektritehnikat, eriala loodi koostöös Tallinna Polütehnikumiga ning riigieelarvelisi kohti  on 25 üliõpilase jaoks.

«Õppekava töötati välja vastava vajaduse sunnil, sest puudusid rakenduskõrgharidusega elektriinsenerid. Eesti eEektritööde Ettevõtjate Liit oli aktiivselt tegev õppekava vajalikkuse põhjendamise. Õppekava on võimalus elektriku eriala kutseõppeasutuses lõpetanud noorele, et jätkata õpinguid rakenduskõrgharidusõppes,» rääkis Tallinna Tehnikakõrgkool avalikkussuhete juht Malle Jürves.

Riikliku koolitustellimuse alusel võetakse sel õppeaastal Tallinna Tehnikakõrgkooli 455 üliõpilast, see arv oli sama ka eelmisel aastal.

«Õppekohtade arv on praktiliselt sama, mis eelnevatel aastal, väikesed muudatused on vaid seoses uue õppekava elektritehnika avamisega riikliku koolitustellimuse raames,»

Eelmisel õppeaastal olid Tallinna Tehnikakõrgkoolis populaarsemad õppekavad transport ja logistika, rakendusarhitektuur, teedeehitus, rõivaste tehniline disain ja tehnoloogia.

«Logistika on rahvusvaheliste võimalustega eriala ja on olnud populaarne aastaid, samuti rakendusarhitektuur. Teedeehitus on viimastel aastatel saanud populaarsust, kuna rahalised vahendid on Euroopa Liidu toel teedeehituses oluliselt suurenenud ja seega ka võimalused heale töökohale. Rõivaste tehniline disain ja tehnoloogia on aga hakanud rohkem huvi pakkuma, sest rõivad ja tekstiil on igapäevane osa meie elust ja ei kao kuhugi,» põhjendas  Jürves nende erialade populaarsust.

Eelmistel aastatel on kõrgkoolis suurim konkurss olnud logistika ja rakendusarhitektuuri õppekavadel.

«Rakenduskõrghariduse puhul on tähtis, et õppekavad on suunatud töökohale ja õppekavade nõukogudes on ettevõtete esindajad, kellega koos vaadatakse õppekavad läbi. Seega õpitakse just seda, mida on vaja. Ja kuna kuni 15 protsenti õppekavast moodustab praktika, siis oskavad lõpetanud oma tööd juba teha ning on oodatud tööjõud ettevõtetesse,» märkis Jürves.

Tallinna Tehnikakõrgkoolis on vastuvõtt avatud 27. juunist. Päevaõppesse saab avaldusi esitada kuni 15. juulini, vastuvõetud selguvad 17. juunil. Rakendusarhitektuuri õppekavale võetakse avaldusi kuni 9. juulini, pärast seda toimuvad joonistamise ja kompositsiooni katsed ning vastuvõetud selguvad 13. juuliks. Neil, kes kandideerivad rõivaste tehnilise disaini ja tehnoloogia õppekavale, toimub 16. juulil kõrgkoolis kirjalik sobivustest ja vastuvõetud selguvad 18. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles