Alatalu: olukord Süüria ja Türgi vahel ilmselt ei eskaleeru

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi ja Süüria lipp
Türgi ja Süüria lipp Foto: SCANPIX

Kuigi Türgi hävituslennuki allatulistamine Süüria poolt kahe riigi suhetele head ei too, ei usu politoloog Toomas Alatalu, et olukord võiks suuresti eskaleeruda.

Intsidendi peale ägestunud Türgi teatava maharahunemise tingis Alatalu hinnangul Venemaa presidendi Vladimir Putini visiit Iisraeli, sest seal midagi erilist ei juhtu, kus mõni tähtis mees parasjagu ringi käib, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Türgi küll algul ütles, et lennuk tulistati alla rahvusvahelistes vetes, kuid Süüria esitas merest välja tõstetud lennuki saba otsa, kus on näha kuulipilduja tule jälgi. On selge, et kuulipilduja eriti kaugele ei lase, nii et see versioon, et lennuk oli tõesti nende territoriaalruumis ja lasti tavalise lennukaugusega relvade poolt alla, peaks paika pidama,» selgitas Alatalu juhtumi vahepealseid arenguid.

Juhtunu kõrval ei maksa Alatalu sõnul unustada asjaolu, et Süüria opositsiooni ühe osa, kaasa arvatud Süüria vaba armee baas asub Türgi territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles