PRIA maksab toetust metsloomade poolt murtud lammaste eest

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omapäi hulkuvad lambad Saaremaal.
Omapäi hulkuvad lambad Saaremaal. Foto: Tõnu Veldre/Saarte Hääl

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) maksab metsloomade rünnakute ohvriks langenud loomade eest toetuse välja, kui veterinaarid loomade hukkumist tõendavad.

Põllumajandusministeeriumi kantsler Ants Noot vastas Saaremaa talupidajate liidu juhatuse liikme Aivar Kallase kirjale kiskjate murtud loomade PRIA põllumajandusloomade registrisse jätmise ja toetuste maksmisel nende arvestamise kohta, et looma karjast väljaviimine loetakse toetuse taotleja tahtest sõltumatuks, kui loom on hukkunud ja taotleja on saatnud PRIA-le viivitamatult ka sellekohase taotluse põllumajandusloomade registrisse kantud andmete muutmiseks ning taotlejal on selle tõendamiseks ka veterinaartõendi vormi 2T koopia või selle puudumisel piirkonna volitatud veterinaar-arsti kirjalik kinnitus, kirjutab Saarte Hääl.

Kallas põhjendas pöördumise saatmist ministeeriumisse loomapidajate murega, mis saab siis, kui loomad on PRIA põllumajandusregistris arvel ja toetus nende pidamise eest taotletud, aga vahepeal läheb osa loomi metsloomade rünnakute tõttu karjast välja.

«Nüüd on siis selge, et huntide murtud lambad jäävad PRIA registrisse aasta lõpuni toetusõiguslikena üles,» sõnas Kallas.

Küll aga jääb Kallase sõnul küsimus, mis saab huntide rünnakute tõttu kaduma jäänud loomadest, sest nende hukkumist ei saa ju ka veterinaararst tõendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles