Eksamil petnud õpilased: õpetajad pakkusid vastuseid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksamil spikerdamine
Eksamil spikerdamine Foto: Toomas Huik

Pärnu Vene gümnaasiumis bioloogia eksamil õpetajatelt vastuseid saanud noored kahetsevad oma tegu südamest ning tunnistavad, et petsid vaid seetõttu, et hirm läbikukkumise ees oli nii suur.

Üks neiu rääkis, et talle öeldi vastuseid ette eksami ajal tualetis käies, kuhu kaasa tulnud eksamikomisjoni liige, bioloogiaõpetaja öelnud talle tema enda küsimata ette mitu vastust. Tüdruk oli kohkunud, aga läbikukkumise hirm oli suur ja eksamiruumi sisenedes pani ta vastused kirja, kirjutab Õhtuleht.

Samas rääkis Vladimir (nimi muudetud) uskumatu loo, kuidas õpetajad spikreid ise ette lükkasid: «Nad lihtsalt panid mulle vastused ette.»

Kolmas klassikaaslane kinnitas samuti esimest versiooni, et vastuseid öeldi ette väljaspool klassiruumi: «Ma mõtlesin, et avan suu ja ütlen, et ma ei taha midagi sellest teada ning teatan sellest, aga ta on ju ikkagi minu õpetaja,» rääkis tüdruk. «Arvasin, et ju siis ta teab, et nii tuleb teha. Ma ei oleks kunagi oodanud, et ta mind nii alt veab!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles