Lennuinsener talitab loomaias putukaid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lennuinseneriks õppinud prantslane Jan Lachner töötab nädal aega vabatahtlikuna Tallinna loomaaia putukamajas.

Töö loomaaias on osa Lachneri enda algatatud projektist «Euro-Jobs». 24-aastane Lachner on mööda Euroopat rännanud eelmise aasta novembrist saadik. Ta külastab 33 erinevat riiki ja veedab igas riigis nädal aega erinevat tööd tehes.

Enne Eestisse jõudmist on ta kätt proovinud kahekümnel ametipostil kahekümnes riigis. Muu hulgas on ta olnud ka flamenkotantsu õpetaja, kalamees, kinnisvaramaakler ja arheoloog. Eelmisel nädalal töötas Lachner Lätis vabatahtlikuna varjupaigas ja järgmise nädala veedab ta Põhja-Soomes, Rovaniemis metsatöölisena.

«Helistasin aasta tagasi Mati Kaalule (Tallinna loomaaia direktor – toim.) ja rääkisin oma soovist loomaaeda tööle tulla.» Esmalt mõttesse tulnud tiigrite ja lõvide taltsutajaks nädalaga muidugi ei saa, nõnda tuli mehel leppida putukate terraariumite korrashoidmisega.

Mehe enda sõnul ei pelga ta ühtegi tööd ja eksootiliste putukate eest hoolt kandmine on huvitav kogemus.

Enne Tallinna loomaaeda tulekut pole putukad Lachenerit huvitanud, pigem on ta püüdnud neid vältida. Ent meedia tähelepanu nautiv noor rännumees oli kaamera ees igati valmis erinevate elukatega koos poseerima.

«Hullemat kogemust, kui praegune hetk, ei ole mul veel olnud!» vastab kolme vingerdavat sajajalgset peos hoidev mees küsimusele, kas mõni senistest töökogemustest on olnud vastumeelne.

Lachner lükkab ümber oletuse, nagu oleks tema projekti taga eurorahad. «Oleks see vaid nii! Mu idee ei kvalifitseeru ühegi projekti alla.» Sponsorid, töökohad ja öömajad on ta ise otsinud ja tegeleb sellega jätkuvalt siiamaani.

Ööbimiskohtasid otsib Lachner kohalike elanike juurest, peamiselt läbi CouchSurfing veebilehe, mis tõlkes tähendab diivani-majutust. «Püüan reisida võimalikult odavalt, hotellis olen 20 nädala jooksul ööbinud vaid kolmel ööl ja toiduks on mul peamiselt võileivad ja makaronid.»

Kodus Pariisis ootab Lachnerit tüdruksõber, kes ei ole 33st lahusoleku nädalast pooltki nii vaimustunud. Noormees oli siiski algusest peale kindel, et kui üldse, siis selle rännaku võtab ta ette üksinda.

«Mulle tehti ka pakkumine, et kaameramees jälgiks minu tegemisi kõik need 33 nädalat.» Lachner keeldus, öeldes, et ei soovi teha telesaadet. Risti-rästi läbi Euroopa seigeldes tahab ta iseennast proovile panna. Tõestada, et saab hakkama ka kõige veidramates olukordades, isegi loomaaias putukaid kantseldades.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles