Taliban avaldas video Pakistani sõdurite maharaiutud peadest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endised Talibani võitlejad, kes liitusid Afganistani valitsusvägedega
Endised Talibani võitlejad, kes liitusid Afganistani valitsusvägedega Foto: SCANPIX

Talibani mässulised avaldasid täna video, kus on näha valgele linale asetatud 17 pakistaanlase maharaiutud päid, ning väidetavalt tapsid kaadrites nähtavad maskides mehed nad piiril toimunud rünnakus.

«Jumal on andnud meile suure võidu, me tapsime nad kõik,» öeldi videole lisatud kommentaaris. «Neli pead kuuluvad omakaitseüksuslastele, ülejäänud armee sõduritele.»

Peade maharaiumine leidis aset pühapäeval, kui Afganistani mässulised tungisid loodeosas asuva Ülem-Diri distrikti, vahendas AFP.

«Kuus väeliiget tapeti esimesel päeva, ülejäänud seitse mõrvati järgmisel päeval,» ütles ametnik. «Neli olid kadunud, kuid nüüdseks on ka neil pead otsast raiutud.»

Armee sõnul ründas kaitsevägesid rohkem kui sada Talibani võitlejat «oma üle piiri asuvatest varjupaikadest».

Pakistani sõnul on mässulised grupeerunud Afganistani idaosas. Afgaani ja USA ametivõimud tahavad, et Pakistan kõrvaldaks Talibani ja Al-Qaedaga rühmitustega seotud pelgupaigad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles