Süüria opositsioon keeldus koostööst Assadiga vahevalitsuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria Rahvusnõukogu liige George Sabra
Süüria Rahvusnõukogu liige George Sabra Foto: SCANPIX

Opositsioon Süüria Rahvusnõukogu (SNC) ütles täna, et nad ei liitu ajutise valitsusega seni, kuni president Bashar al-Assad tagasi astub, ütlesid diplomaadid pärast rahusaadiku Kofi Annani pealesurutud ideed.

«Opositsioon ei ole veel täpsemaid detaile Annani ettepanekust saanud ja ei saa sellele hetkel vastata,» ütles SNC esindaja George Sabra täna, vahendas AFP.

«Kuid meie kindel otsus on, et me ei osale üheski poliitilises projektis enne, kui Bashad al-Assad on võimult kõrvaldatud.»

Sabra sõnul arutab opositsioon Annani ettepaneku detaile ja eesmärke enne ametliku seisukoha võtmist, kuid rõhutas, et peamist printsiipi jagavad «kõik Süüria opositsiooni liikmed».

Opositsioon kohtub Kairos 2. juulil ja arutatakse «ühise visiooni arendamist seoses ajutise valitsuse ja Süüria tulevikuga».

«Me seisame kõigi inimeste eest selles vastaseisus,» ütles Sabra. Ta lisas, et Lääneriikide valitsused peavad mõistma, et inimesi tapetakse iga päev, ning ÜRO Julgeolekunõukogu on vastutav jätkuva vägivalla eest pärast seda, kui valitsev režiim blokeeris võimalikud lahendused konfliktile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles