Reporter.ee: Klandorf peab kaitseministeeriumi ümberkorraldusi ennekuulmatuks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf.
Kalle Klandorf. Foto: Peeter Langovits

Kaitseministeerium kavatseb täielikult muuta varem riigireetur Herman Simmi juhitud julgeolekuosakonna ja laiali saata seal töötavad inimesed. Julgeolekuekspert Kalle Klandorf peab seda ennekuulmatuks ja hoiatab, et just uute töötajate värbamisel võib tekkida oht uue riigireeturi tekkimisele.

«Ma arvan, et see ei ole eriti tark tegu,» rääkis Klandorf Reporter.ee'le. «Küllap on nende hulgas ka Eesti riigile lojaalseid töötajaid. Ja kes ütleb, et uue ametisse määramisel ei tule just sisse inimene, kes on seda tükk aega oodanud või keda soovitatakse sinna?»

Kaitseminister Jaak Aaviksoo rõhutab aga, et ühegi tänase julgeolekuosakonna töötaja suhtes tal pretensioone ei ole ning kindlasti ei kahtlustata kedagi Herman Simmi abistamises.

«Ma usun, et seda mõistavad nii asjaosalised kui Eesti avalikkus ja ei lange selle tulemusena nõiajahi kahetsusväärsesse keerisesse,» märkis Aaviksoo.

Kalle Klandorfi sõnul ei ole mingit alust arvata, et Eestis ei ole rohkem võõrriigi luureagente.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles