Kohus karistas autovaraste jõugu kaht liiget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovargus õhtuses linnas.
Autovargus õhtuses linnas. Foto: Toomas Huik

Harju maakohus karistas neljapäeval tingimisi vangistusega 20 luksusauto varguses ja ühes varguskatses süüdistatava jõugu kaht liiget, kelle kuriteokaaslased oli kohus süüdi mõistnud juba mitu kuud tagasi.

Kohus mõistis 38-aastase Romani ja 37-aastase Aleksandri süüdi vargustes ning määras neist esimesele kolme-, teisele aga kaheaastase tingimisi vangistuse. Mõlema mehe katseaja pikkuseks sätestas kohus kolm aastat. Kuritegelikku ühendusse kuulumise süüdistuses mõistis kohus mehed õigeks.

Romani ja Aleksandriga koos kohtu ette saadetud seitse süüalust kuulsid süüdimõistvat otsust juba mitu kuud tagasi, kuna erinevalt neljapäeval süüdimõistetutest olid nemad nõus kohtuasja lahendamisega kokkuleppemenetluses.

Prokuratuur süüditab Jurit (46), Igorit (45), Dmitrit (44), Romani (38), Aleksandrit (37), Mehlist (27), Aleksandrit (38), Andreid (36) ning kahte Sergei-nimelist Läti kodanikku (vanused 44- ja 37-aastat) 2005. aasta novembrist kuni 2006. aasta septembrini ning 2008. aasta septembrist kuni 2010. aasta märtsini 20 luksusauto varguses ja ühes varguskatses, varastatud autode ja nendes olnud esemete koguväärtus ulatus ligi 11 miljoni kroonini, edastas Põhja ringkonnaprokuratuur.

«Süüdistatavad olid peamiselt spetsialiseerunud Toyota Land Cruiserite varastamisele, kuid varastati ka üks Toyota RAV4 ja üks Lexus,» on öelnud Põhja ringkonnaprokurör Kati Maitse-Pärkna.

Kõik kuriteod toimusid Tallinnas erinevates linnajagudes üldjuhul öisel ajal, autod viidi edasi Lätti, kus need maha müüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles