Kärdla kärbib peretoetusi

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaialapsed
Lasteaialapsed Foto: Caro / Scanpix

Neljapäevasel Kärdla linnavolikogu istungil tegi linnavalitsus ettepaneku vähendada täiendavat lapsetoetust ja suure pere toetust.


Teisel lugemisel olnud linnaeelarves on vähendatud perekondade ja laste sotsiaalse kaitse rida 106 100 kr võrra, kirjutab Hiiu Leht.

Sotsiaalosakonna juhataja Elge Härma selgitas volikogu ees seistes, et kärpe sisuks on vähendada poole võrra suure pere toetust ja 800 kr võrra iga täiendava lapsetoetuse osa.

«Need on ebameeldivad otsused, kuid praegusel hetkel, mil ees on ootamas päris keerulised ajad, peame me oma toetusi samuti üle vaatama,» rääkis Härma.

Reformierakondlasest Kärdla linnapea Anton Kaljula rõhutas, et nende kärbete puhul on esialgu tegemist alles ettepanekutega.

Kehtiva korra kohaselt makstakse Kärdlas suure pere toetust nelja ja enamat alaealist last kasvatavale vanemale kaks korda aastas, toetuse suuruseks on 1000 krooni lapse kohta poolaastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles