Äripäeva kohtusse andnud Sooäär nõuab ajalehelt kahjutasu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Sooäär
Imre Sooäär Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Reformierakonnaga samaaegselt Äripäeva kohtusse andnud riigikogu reformierakondlasest liige Imre Sooäär nõuab ajalehelt valeväidete ümberlükkamist ja kohtu äranägemisele vastavalt kahjutasu.

Sooäär pole rahul Äripäevas ilmunud artikliga, mida ta nimetas oma renomeed sihilikult hävitavaks ja tema suhtes vaenu õhutavaks.

«Ajakirjanik on suutnud kirjutada valeväidetest kubiseva laimuartikli ilma ühtegi fakti kontrollimata. 
Muu hulgas väidab ta, et olen lasknud maksumaksjal tasuda hiigelsummasid autoliisingu eest, kuigi ma pole mitte kunagi mitte ühtegi autoliisingu arvet riigikogule esitanud. 
Oma hagis nõuan valeväidete ümberlükkamist ja kahjutasu vastavalt kohtu äranägemisele,» ütles ta Postimehele.

Kuigi Sooäär ei täpsustanud, millise artikli pärast on ta kohtusse läinud, avaldas ajaleht selliseid väiteid mullu augustis ilmunud kolumnis «Kas maksumaksja raha toel rajatakse uut mõisakorda?».

Sooäär märkis, et ühiskond eeldab igati õigustatult poliitikutelt eetilist käitumist, kuid sama mõõdupuuga tuleb hinnata ka poliitikute tegevust kajastavate ajakirjanike tööd. «Kui ajakirjanik teadlikult ja sihilikult avaliku elu tegelase alatu laimuga üle valab, et tema renomeed hävitada, siis ei jää paraku muud üle, kui kohtu poole pöörduda,» lisas ta.

Äripäeva on kohtusse andnud ka Reformierakond, kes nõuab üleeile menetlusse võetud hagis ajalehelt mitmes artiklis avaldatud valeväidete ümberlükkamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles