Raplas on võimukriis

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Mumm / Postimees

Rapla vallavolikogu on Reformierakonna juhtimisel jõudnud olukorda, kus erakond sundis vallavanema kirjutama lahkumisavalduse, samas aga ei suudetud eileõhtusel volikogu istungil välja käia koalitsioonipartneritele sobivat uut kandidaati.

Teisipäeval viimast päeva Rapla vallavanemana tööl olnud Alar Mutli ütles ERRi raadiouudistele, et juba aasta alguses hakkasid Reformierakonna Rapla piirkonna organisatsioonist tulema signaalid, et vallavanem tuleb välja vahetada, vahendas ERRi uudisteportaal.

23. aprillil lepiti Reformierakonna Raplamaa piirkonna juhatuses kokku, et kuu aja jooksul otsitakse vallale uus vallavanem, kui Alar Mutli kirjutab vabatahtlikult lahkumisavalduse.

Kui mõjukatelt Raplamaa reformierakondlastelt Kalle Pallingult ja Harri Õunapuult küsida, mida Mutlile süüks pannakse, siis vastuseks on olnud, et see on erakonna siseasi.

Reformierakond käis uue vallavanema kandidaadina välja 28-aastase peaministri nõunikuna töötava Henri Arrase, keda aga koalitsioonipartnerid IRL, Keskerakond ega ka mitmed reformierakondlasi ei toeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles