Sans Souci kaotas kohtuvaidluse Eesti riigiga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussammas.
Vabadussammas. Foto: Raigo Pajula

Tallinna ringkonnakohus ei rahuldanud Tallinnas Vabadussõja võidusamba rajamisel äpardunud Tšehhi firma Sans Souci kaebust Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Arbitraažikohtu (vahekohtu) otsusele, millega mõisteti firmalt riigile välja üle 482 000 euro.

Ringkonnakohus jättis oma tänase määrusega Sans Souci kaebuse vahekohtu otsusele rahuldamata ning jättis kohtuasja läbivaatamise kulud, sealhulgas Eesti riigi menetluskulud Sans Souci kanda, ütles kohtu pressiesindaja Kairi Küngas ERR Uudistele.

«Ringkonnakohtu määrus on lõplik ning seda ei saa vaidlustada,» märkis Küngas.

16. aprillil mõistis vahekohus Sans Souci’lt Eesti riigile leppetrahvina ja viivistena 482 255,28 eurot ning jättis tšehhide vastuhagi summas 241 644,88 eurot rahuldamata.

Ringkonnakohus ei tuvastanud Sans Souci kaebuses loetletud tsiviilmenetluse seadustiku sätete rikkumisi, mis annaks ringkonnakohtule aluse vahekohtu otsuse tühistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles