Ülikoolidesse sisseastumisavalduste esitamine kogub hoogu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikool.
Tallinna Ülikool. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Tartu Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool ja Eesti Maaülikool on vastuvõtu esimestel päevadel saanud tuhandeid sisseastumisavaldusi ning nii Tartu Ülikooli kui ka Tallinna Tehnikaülikooli üheks populaarseimaks erialaks on osutunud informaatika.

Nii on Tartu Ülikoolis informaatika bakalureuseõppesse esistatud 243 ning Tallinna Tehnikaülikoolis 211 avaldust.

TÜ vastuvõtu peaspetsialisti Kaja Karo sõnul on selline pingerida võrreldes varasemate aastatega ootuspärane. Esile tuleb aga kindlasti tõsta informaatika õppekava, kus käesoleval aastal suurendati märkimisväärselt tasuta õppekohtade arvu. Sel aastal võetakse vastu 150 üliõpilast ning praeguseks on informaatika õppekavale laekunud juba 243 avaldust.

Kokku on Tartu Ülikooli kella poole kümnese seisuga Sisseastumise Infosüsteemi andmeil esitatud 6338 ja Tallinna Tehnikaülikooli 3636 avaldust.

TÜ ja Maaülikool alustasid vastuvõttu esmaspäeval, TTÜ aga neljapäeval.

Populaarseim eriala oli arstiteadus 672 avaldusega ja 619 avaldust oli esitatud õigusteaduse õppekavale.

TTÜ oli vastuvõtu esimese päeva õhtuks saanud 3626 sisseastumisavaldust, neist 2966 eesti-, 482 vene- ja 178 muukeelsetele õppekohtadele.

Tallinna Ülikoolis on seni esitatud 3647 avaldust, milledest 3548 eesti-, 7 vene- ja 92 muukeelsetele õppekohtadele. Populaarseimateks erialadeks on osutunud riigiteadused (330 avaldust), õigusteadus (254 avaldust), ajakirjandus (134) ja informaatika (116).

Eesti Maaülikoolis on tänase seisuga esitatud 2343 avaldust, neist 2419 eelistaks õppida eestikeelsel ja 15 muukeelsel õppekaval. EMÜs on populaarseimad erialad ökonoomika ja ettevõtlus, kuhu on esitatud 399 avaldust ning loodusvarade kasutamine ja kaitse, kuhu on esitatud 147 avaldust.

Eesti Lennuakadeemia populaarseimaks erialaks on taaskord õhusõiduki juhtimine, millele on vastuvõtuperioodi esimese viie päeva jooksul laekunud 8,2 avaldust kohale. Suurt huvi on üles näidatud ka lennuliiklusteeninduse eriala vastu, kus hetkekonkurss on 7,1.

Tänavu on Eesti Lennuakadeemia viiele erialale avaldusi esitatud juba üle 270. «Usun, et kandideerijate arv veel tõuseb, sest avaldusi saab esitada 3. juuli hilisõhtuni,» täpsustas Eesti Lennuakadeemia teabeosakonna juhataja Liis Linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles