Paavo Nõgene saab kultuuriministeeriumi uueks kantsleriks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene
Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene Foto: Kristjan Teedema

Postimehe andmetel määratakse tuleval nädalal kultuuriministeeriumi uueks kantsleriks praegune Vanemuise teatrijuht Paavo Nõgene.

Nõgene ise seda infot täna Postimehele kommenteerida ei soovinud: «Ootame homse päeva ära. Valitsuse istung toimub neljapäeval, kantslereid määrab ametisse valitsus,» sõnas ta napilt.

Kultuuriminister Rein Lang jäi sama kidakeelseks. «Ärme rutta sündmustest ette,» ütles ta ainult, keeldudes samuti täpsemalt valikust rääkimast.

Mai algul valiti Nõgene rahvusringhäälingu nõukogu liikmeks. Juunis kaitses Paavo Nõgene Tartu Ülikoolis oma bakalaureusekraadi ning sai kõrghariduse, mille puudumist on talle palju ette heidetud. Lõputöö pealkirjaga «Vanemuise teatri sisekommunikatsioon etendust ettevalmistavas ja teenindavas osakonnas» kaitses ta hindele B.

32-aastane Nõgene on Vanemuise teatrijuht olnud alates 2006. aastast, enne seda oli ta kaks aastat teatri peaprodutsent. Vanemuise juhtimise võib Postimehe andmetel Nõgenelt üle võtta teatri praegune finantsjuht Toomas Peterson.

Praegune kantsler Siim Sukles on avaldanud soovi sügisest ametist lahkuda. 2002. aasta novembrist ametis olev Sukles on Eesti üks pikema staažiga kantslereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles