Rahvustenniste müük algas ootamatult hoogsalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi, Kihnu ja Hargla värvides tenniseid.
Mulgi, Kihnu ja Hargla värvides tenniseid. Foto: OÜ Velvet

Eelmisel nädalal kodulehel rahvusmeened.ee alanud rahvarõivaste mustritega kujundatud tenniste müük läheb ettevõtjate hinnangul ootamatult hästi, peatselt on kaubavalik suurenemas.

«Esimene nädal läks ootamatult hästi, me ei ole veel oma toredamaid sõnumeid jõudnud välja paisatagi,» muheles rahvusjalatsite projekti juhtiv Indrek Kaing.

Kõige võimsamalt on müüdud kollaseid, Muhu mustriga tenniseid, mille järel rebivad tihedalt Mulgi mustriga mustad jalavarjud, Hargla triibulised omakorda neil kannul. «Tuleval nädalal on meil lootust näidata huvilistele uut - kas Risti või Pärnu mustrit, mis meil praegu valmimas,» sõnas Kaing. «Ootame isegi põnevusega, millal need Hiinast Eestisse jõuavad.»

Müüginumbreid ei soovinud Kaing täpsustada, ent kinnitas, et rahvustenniste ostjate arv jääb umbes paari tuhande ringi.

«Tootega alustades oli huvitav situatsioon, kus ei osanud selle vastuvõttu prognoosida ei need, kes rahvusmeenetega tegelevad, samuti mitte jalatsimüüjad, sest tegemist pole tavalise jalatsi ega tavalise rahvusmeenega,» rääkis Kaing.

«Nüüd näeme, et tooted on hästi vastu võetud nii siin- kui sealpool Atlandi ookeani, väliseestlaste osakaal ostjate hulgas ei ole väike. Head tagasisidet saame mitmetest maailmapunktidest.»

Kui praeguseks on tennistele kantud kokku viis eri mustrit, siis kas seda valikut veel laiendatakse, sõltub projekti edust ja käekäigust. «Ennustada ei ole kerge, vaatame töö käigus. Valmidust arenguks on meil küll,» kinnitas Kaing.

Näiteks viitas ta, et peagi on firma käivitamas video- ja fotokonkurssi, millega püütakse noori kaasata rahvarõivaste ja eestimaise teemadel kaasa rääkima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles