Gruusia kaitseminister ei välistanud Venemaa uut rünnakut

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia kaitseminister David Sihharulidze.
Gruusia kaitseminister David Sihharulidze. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia kaitseminister nõudis Venemaa sõjaväelaste lahkumist Gruusiast eraldunud Abhaasiast ja Lõuna-Osseetiast ega välistanud Venemaa laienevat agressiooni Kaukasuse suunal.

Gruusia kaitseminister David Sihharulidze ütles eile Reutersile antud intervjuus, et Venemaa eesmärk augustikuises sõjas oli kukutada Gruusia demokraatlikult valitud juhtkond, kuid see plaan kukkus läbi.

Tema sõnul jätkab Venemaa aga oma sõjalise jõu koondamist Lõuna-Ossesetiasse ja Abhaasiasse, kus rahvusvaheliste vaatlejate puudumise tõttu on olukord endiselt habras.

«Julgeolekuolukord tekitab muret ja ohtu mitte üksnes Gruusiale, vaid kogu regioonile,» hoiatas Sihharulidze.

«Meie ülesanne on olla valmis vastupanuks, kui venelased peaksid otsustama Gruusiat jälle rünnata. [...] Meie hinnangul ei saa seda välistada,» lisas kaitseminister.

Sihharulidze lükkas ümber Venemaa väited, nagu asuks Abhaasias ja Lõuna-Osseetias 7600 Vene sõdurit. Tema sõnul on Vene vägesid kahes separatistlikus piirkonnas hinnanguliselt 10 000.

«Alliansi liikmesus on meie jaoks endiselt prioriteet number üks,» rõhutas Sihharulidze, kelle sõnul on Gruusia eesmärgiks jätkuvalt integreeruda lääne poliitiliste ja julgeolekustruktuuridega, eeskätt NATOga.

Vaatamata keerulisele olukorrale kodumaal saadab Gruusia NATO liitlasvägede koosseisus Afganistani 160 sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles