EKRE sai mullu toetusi ja annetusi üle 120 000 euro

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fragment EKRE kodulehest

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) sai 2011. aastal annetusi ja toetusi kokku 123 926 eurot, selgub erakonna majandusaasta aruandest.

Varasid on EKRE-l kokku 3145 eurot, kohustusi seevastu 22 726 eurot. Liikmetelt sai erakond 2011. aastal tasusid 885 eurot, annetusi ja toetusi kogunes 123 926 eurot, muid tulusid saadi 1717 eurot.

Tegevuskuludeks läks EKRE-l 96 786 eurot, tööjõukuludeks maksti 26 273 eurot.

Erakonna kohustused jagunevad võlgadeks tarnijatele 8801 eurot, võlgadeks töövõtjatele 6075 eurot, maksuvõlgadeks 6662 eurot ning muudeks võlgadeks 1188 eurot.

Erakond kirjutas tegevusaruandes, et 2011. aasta märtsis osaleti 88 kandidaadiga riigikogu valimistel, kuid valimiskünnist ei õnnestunud ületada ning erakond jäi riigikogust välja.

«Erakond loobus enamikest bürooruumidest, säilitati vaid Põltsamaa büroo, mis tegutses 2011. aastal Rahvaliidu ametliku kontorina. Lõpetati palgatöötajate töölepingud ning loobuti peasekretäri palkamisest. Eestimaa Rahvaliidu juhatus tegutses vabatahtlikkuse alusel ilma rahalist kompensatsiooni või töötasu saamata,» seisab aruandes.

Eestimaa Rahvaliidu 20. kongressil Rakkes valiti erakonna esimeheks Margo Miljand. Uus juhatus asus koondama rahvuslik-konservatiivseid ühendusi ning asuti läbirääkimistele Eesti Rahvusliku Liikumise aktiiviga. Tegeleti uue programmi ja põhikirja välja töötamisega. Liitumisplaanid ja programmi uuendused kiideti heaks erakonna volikogu poolt.

Korduvalt esitati Rahvaliidu juhatuse või volikogu poolt seaduseelnõudele parandusettepanekuid, mida saadeti riigikogu vastavatele töörühmadele.

Rahvaliit otsustas 24. märtsil Põltsamaal toimunud kongressil toetada ühinemist Eesti Rahvusliku Liikumisega (ERL) ja muuta erakonna nime Eesti Konservatiivseks Rahvaerakonnaks.

Eesti Rahvusliku Liikumise üldkoosolek kiitis Rahvaliiduga ühinemise heaks 18. veebruaril.

Eesti Rahvusliku Liikumise lõid 2006. aasta suvel kodanikualgatuse korras rahvuslased. Liikumise loomise üks ajend oli pronkssõduri monumendi minematoimetamise nõudmine Tallinnast Tõnismäelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles