Briti endine kaitseminister: ELi küsimus tuleks panna rahvahääletusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritanna endine kaitseminister Liam Fox.
Suurbritanna endine kaitseminister Liam Fox. Foto: SCANPIX

Endine kaitseminister Liam Fox avaldas Briti peaministrile David Cameronile survet, et Suurbritannia sidemed Euroopa Liiduga tuleks panna referendumile.

Fox ütles oma kõnes, et Suurbritannia «teeks läbirääkimisi uuteks suheteks ELiga, mis tugineksid pigem majanduslikel kui poliitilistel kaalutlustel». Ta lisas, et kui EL blokeerib Ühendkuningriigi sammu, siis «ei ole muud alternatiivi, kui kaaluda liidust lahkumist», vahendas AFP.

Cameroni sõnul on suur võimalus, et referendum korraldatakse, kuid see ei tohiks veel juhtuda, ning jättis lahtiseks, milline küsimus rahvahääletusele pannakse.

Mitu Cameroni konservatiivse partei liiget on avaldanud survet, et peaminister paneks referendumile küsimuse, kas jääda Euroopa Liitu või mitte.

Umbes 100 konservatiivset seadusetegijat kirjutasid eelmisel nädalal Cameronile, et järgmise parlamendi ametiajal referendum korraldataks.

Cameron rõhutas Sunday Telegraphile, et hääletajatele peab esitlema «tõelist valikut».

«Euroopa Liidust lahkumine ei ole kõige parem otsus, kuid selge on see, et britid ei ole olukorraga rahul ja samuti ei ole mina,» lisas peaminister
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles