Liibüas kinni peetud ICC meeskond vabastati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüas kinni võetud Austraalia advokaat Melinda Taylor.
Liibüas kinni võetud Austraalia advokaat Melinda Taylor. Foto: SCANPIX

Liibüa vabastas täna kolme nädala eest seal kinni võetud neljaliikmelise rahvusvahelise õigusabimeeskonna, mis külastas eksdiktaator Muammar Gaddafi vangistatud poega, teatasid brigaadikomandör ja üks ametnik.

«(ICC meeskonna) neli liiget on vabastatud,» ütles Saif al-Islam Gaddafit kinni hoidva brigaadi komandör Ajmi al-Atiri ajakirjanikele.

Neli Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) töötajat, teiste seas Austraalia advokaat Melinda Taylor, võeti vahi all 7. juunil. Väidetavasti oli Taylori pastakas peidetud kaamera ja ta üritas Saif al-Islamile edastada kodeeritud teadet tema endiselt paremalt käelt Mohammed Ismaililt, kelle Liibüa võimud on tagaotsitavaks kuulutanud.

Ülejäänud ICC meeskonnaliikmed on Taylori liibanonlasest tõlk Helen Assaf, venelane Aleksandr Hodakov ja hispaanlane Esteban Peralta Losilla.

Liibüa asevälisministri Mohammed Abdelazizi sõnul oli ICC meeskonna vabastamine ICC ja Liibüa kokkuleppe tulemus. Kohus lubas uurimist jätkata ja Liibüat tulemustega kursis hoida.

Ta lisas, et nelik lahkub Liibüast juba täna õhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles