Vene sõdur tappis Medvedevi visiidi eel kaks Kuriili saare elanikku

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev  koos esimese asepeaministri Igor Šuvaloviga täna rongiga Vladivostoki rahvusvahelise lennujaama poole kihutamas,et sealt Kuriilidele lennata.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev koos esimese asepeaministri Igor Šuvaloviga täna rongiga Vladivostoki rahvusvahelise lennujaama poole kihutamas,et sealt Kuriilidele lennata. Foto: SCANPIX

Vene sõdur tulistas ühel Kuriili saarel surnuks kaks raamatupidajat ja tappis seejärel ka iseenda.

Intsident juhtus veidi enne seda, kui riigi peaminister Dmitri Medvedev saabus täna vaidlusalusele saarele visiidile, teatas AFP.

Egor Bessalovi nimeline sõdur tappis eile öösel kaks raamatupidajat ja haavas tõsiselt veel üht. Tulistamine toimus Kuriilidel Kunaširi saarel Vene keskpanga harukontoris, mida Bessalov pidi valvama, teatasid sõjaväeuurijad.

Pärast kuritegude toimepanekut tulistas Bessalov end, seisis uurijate tehtud avalduses.

Intsidenti ei seostatud järgmisel hommikul Kunaširi saarele saabunud peaminister Medvedevi visiidiga.  

Kuriili saared on Jaapani ja Venemaa vaheliseks tüliõunaks, kuna Jaapan peab neist kolme oma Hokkaidō prefektuuri juurde kuuluvaks.Praegu on nad aga Venemaa Sahhalini oblasti osaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles