Vanemapensioni teavitustööks kulub ligi miljon eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeeriumi teatel kulub vanemapensioni kehtestamisega seotud teavitustööle peaaegu miljon eurot, millest ligi pool läheb kirja teel inimeste informeerimiseks.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur teatas riigikogu keskerakondlasest liikme Yana Toomi kirjalikule küsimusele vastates, et esmase hinnakalkulatsiooni kohaselt kulub vanemapensioni kehtestamisega seoses inimeste teavitamiseks ja selle korraldamiseks 981 432 eurot, millest 460 900 eurot läheb Eesti-siseste lihtkirjade postitamisele.

Personalikuludeks on ette nähtud 310 438, eri infokanalite kaudu avalikkuse informeerimiseks 97 496 ja majandamiskuludeks 53 092 eurot, väiksemaid summasid läheb kalkulatsiooni kohaselt ka telefonide, koolituse ja kirjade välismaale saatmise tarbeks.

Pevkur lisas, et seaduse ellurakendamine toimub mitmes etapis ehk 2013. ja 2015. aasta 1. jaanuarist. «Pärast seaduse täies mahus jõustumist saab teha lõpliku kulukalkulatsiooni vanemapensioni teavituskulude osas,» ütles ta.

Sotsiaalkindlustusameti esindaja ütles Postimehele, et praeguseks on välja töötatud teavituskava esmane variant, mis vajab veel eri osapooltega ülevaatamist ja täpsustamist. Esimesed tegevused peaksid tema sõnul algama aasta teises pooles.

Muuhulgas plaanitakse vanemapensioni üldisemalt tutvustada nii ajakirjanduses kui näiteks sotsiaalkindlustusameti koduleheküljel, kus avaldatakse eesti ja vene keeles käitumissoovitused ning vastused korduvatele küsimustele. Samuti koostatakse infomaterjale nii eesti, vene kui ka inglise keeles.

Riigikogu võttis vanemapensioni kehtestamiseks vajalikud seadusemuudatused vastu 6. juunil 58 häälega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles