Sebe kutsus ametkonnad kontrollima töö- ja puhkeaja täitmist

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe buss
Sebe buss Foto: Hendrik Osula

Sebe edastas tööinspektsioonile ning politsei- ja piirivalveametile ettepaneku tulla hindama, kuidas on ettevõttes järgitud töö- ja puhkeaja regulatsioone.

Sebe väitel teostavad nad ise kontrolli regulaarselt, kuid tõstatunud kahtluste valguses palutakse ametkondade hinnangut.

Samuti muutis ettevõte töö- ja puhkeaja kontrollimise korda ning alustatud on sõidumeeriku ketaste lauskontrolli ja loodud on seda läbiviiv komisjon.

«Sebel pole  töö- ja puhkeaja  teemadel midagi peita ega varjata. Usun, et korraldame seda valdkonda Eesti bussifirmadest parimal tasemel,» sõnas juhatuse esimees Kuldar Väärsi.

Väärsi väitel ei esine neil planeeritud ja süstemaatilisi rikkumisi ning ammugi mitte võltsimisi.

«Samas arvan, et väiksemaid möödalaskmisi, mis ei sea ohtu turvalisust, juhtub kahjuks igas bussifirmas. Loomulikult tuleb ka neid vältida,» lisas ta.

Väärsi kinnitusel on nad juurutamas kõikide sõidumeeriku ketaste digitaliseerimise programmi, mis lihtsustab kontrollimist oluliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles