Galerii: Laaneots sai USA kõrge teenetemärgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endine kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots pälvis Ameerika Ühendriikide kõrge aumärgi – teeneteordeni komandöri klassi teenetemärgi.

Laaneots pälvis USA kaitseministrilt Leon Panettalt kõrge aumärgi tunnustamaks tema rolli Eesti ja Ameerika Ühendriikide kaitsealaste sidemete tugevdamisel ning panuse eest transatlantiliste suhete arendamisse, teatas USA saatkond BNSile.

Aumärgi andis Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis Michael Polt Laaneotsale üle täna Tallinnas. Laaneots on esimene eestlane, kes sai USA teeneteordeni komandöri klassi teenetemärgi.

Varem on Eesti kaitseväelastest sama autasu madalama klassi teenetemärgi pälvinud Balti kaitsekolledži ülem brigaadikindral Meelis Kiili ning kolonelleitnant Tiit Tammela, kes oli Eesti kaitseatašee USAs aastatel 1997-2001.

Teeneteorden (Legion of Merit) on tähtsuselt kuues Ameerika Ühendriikide sõjaväeline autasu, mis loodi 1942. aastal. Teda on annetatud väljapaistvate teenete eest eelkõige kõrgematele ja vanemohvitseridele, aga ka riigipeadele ning kaitseväelastele erakordsete teenete eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles