Pussy Rioti liikmed alustasid näljastreiki kohtuotsuse vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liige Nadežda Tolokonnikova kandis täna kohtus T-särki, millel ilutses kuulus Hispaania kodusõja loosung «No pasarán!».
Pussy Rioti liige Nadežda Tolokonnikova kandis täna kohtus T-särki, millel ilutses kuulus Hispaania kodusõja loosung «No pasarán!». Foto: SCANPIX

Moskva kirikus president Vladimir Putini vastase lauluga esinenud punkbändi Pussy Riot kaks liiget alustasid täna näljastreiki kohtuotsuse vastu, mis nende väitel on seadusevastane.

Nadežda Tolokonnikova ja Jekaterina Samutsevitš otsustasid toidust loobuda, kui Moskva kohus otsustas täna, et naistel ja nende advokaatidel on ainult viis päeva kohtumaterjalide uurimiseks. Advokaatide sõnul on see ilmne märk võimude soovist protsessi kiirendada.

«Ma kuulutan välja näljastreigi, sest see on seadusevastane,» ütles Tolokonnikova, kelle T-särgil ilutses kuulus Hispaania kodusõja loosung «No pasarán!».

«9. juulini ei ole minu jaoks piisav aeg. Ma kaeban edasi. Minu meelest on see täiesti seadusevastane,» ütles naine Taganka kohtus.

«Ma kulutan välja näljastreigi,» ütles ka Samutsevitš, kui kohus teda puudutava otsuse teatavaks tegi.

Politsei pidas täna kinni kümmekond Pussy Rioti poolehoidjat, kes olid tulnud Moskva kesklinna kohtuhoone ette meelt avaldama.

Tolokonnikova, Samutsevitš ja bändi kolmas liige Maria Aljohhina ronisid 21. veebruaril Moskvas Lunastaja Kristuse kirikus altarile ning esitasid laulu, mida nad ise nimetasid punkpalvuseks. Laulus kutsutakse Neitsi Maarjat ajama presidendiks valitud Vladimir Putin minema ning hakkama feministiks.

Bändi liikmetele on esitatud süüdistus huligaansuses ning neid võib süüdimõistmise korral oodata kuni seitsmeaastane vangistus. Kõik kolm on eeluurimise ajaks vahi alla võetud, kuigi kahel neist on väikesed lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles