Vakra pöördus autoliisingute pärast riigikogu juhatuse poole

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Peeter Langovits

Juba varem saadikutele riigihankega autode ostmiseks ettepaneku teinud riigikogu liige Rainer Vakra saatis täna riigikogu juhatusele kirja, kus palus analüüsida autodega seotud kulude hüvitamise korra muutmist.

Riigikogu demokraatide ühendust juhtiv Vakra märkis, et saadikute autode liisimine on tekitanud arutelu nii riigikogu liikmete eetilise käitumise kui ka võimaliku huvide konflikti osas. Samuti ei anna praegune kord tema sõnul piisavat kindlust, et tagatud on kuluefektiivsus ja ökonoomsus.

«Ühe võimaliku lahendusena näevad demokraatide ühenduse liikmed korraldada riigihange parlamendi liikmete sõiduautode kasutusrendilepingu sõlmimiseks,» ütles Postimehes juba eelmisel nädalal sama võimaluse välja pakkunud Vakra.

Ta viitas, et riigikogu kantselei on olnud seisukohal, et riigihankega saadikutele ametiautode soetamine nõuab täiendavat analüüsi ja praegu kehtiva riigikogu liikme tööga seotud kulutuste hüvitamise süsteemi muutmine on ennekõike poliitilise otsustuse küsimus.

«Sellest tulenevalt palun võimalusel kaaluda töörühma moodustamist, et analüüsida autodega seotud kulutuste regulatsiooni muutmist, lisaks leida lahendus, kuidas tagada tööks vajalike sõiduvahendite soetamiseks normid, mis välistaksid selliste olukordade tekkimise, kus riigikogu liikme eetiline käitumine võib sattuda kahtluse alla,» märkis Vakra riigikogu juhatusele saadetud kirjas.

Saadikute autoliisingud sattusid avalikkuse tähelepanu alla juuni keskel, kui selgus, et pea veerand riigkogu liikmetest kasutab  tavahinnast paarkümmend protsenti odavamalt saadud Volvot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles