Liibüas toimuvad homme valimised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sellel nädalavahetusel saavad liibüalased hääletada oma riigi esimestel demokraatlikel valimistel pärast Muammar Gaddafi 42-aastast autokraatlikku valitsust.

Valijad otsustavad, kes 3700 kandidaadist saavad 200-liikmelisse rahvuskongressi, mis määrab valitsuskabineti uue peaministriga ja põhiseadusliku assemblee, vahendas Reuters.

«See on meie jaoks uus algus, me õpime olema demokraatlikud,» ütles Tripoli poepidaja Tarek Mabrouk. «Me kõik loodame, et valimised lähevad hästi, et me saaks edasi liikuda.»

Liibüa ametistlahkuv Rahvuslik Üleminekunõukogu (NTC) pidi määrama assemblee, kes alustaks uue põhiseaduse koostamist, kuid vahevalitsuse liikmed teatasid eile, et liibüalased valivad konstitutsiooni koostajad otse. Ühe analüütiku sõnul võib see samm rahu sobitada föderalistidega, kellel on olnud soov homseid valimisi boikoteerida.

Siiski levib 2,7 miljoni hääleõigusliku liibüalase seas hirm, et valimisi võivad tabada mässuliste rünnakud, kes on hakanud endast märku andma keset valdavat kindlate seaduste puudumist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles