Raadio 2 saatus tuleb sügisel nõukogus arutlusele

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Raadio 2 kodulehest. Valik raadiojaama tuntumaid saateid.
Fragment Raadio 2 kodulehest. Valik raadiojaama tuntumaid saateid. Foto: r2.err.ee

Pärast suvepuhkust kogunev ERRi nõukogu hakkab arutama, kas ja kuidas peaks muutma Raadio 2 – kõige äärmuslikumaks võimaluseks on raadiojaama sulgemine.


Postimehe andmetel tulevad lauale kolm varianti: leida lahendusi, kuidas muuta Raadio 2 efektiivsemaks, raadiojaam sulgeda või Raadio 2 kaubamärk maha müüa.

Rahvusringhäälingu nõukogus üksmeelt selles küsimuses pole, aga väga mitmed on seda meelt, et senise suhtumisega «Raadio 2 kuulaja kasvab üle Vikerraadio kuulajaks» edasi minna ei saa.

Nõukogu on üldiselt seisukohal, et noortele peaks üks avalik-õiguslik raadiojaam olema, kuid senine suunitlus peab selgelt muutuma. «Jah, radikaalseim arvamus on olnud see, et Raadio 2 kinni panna,» tunnistas üks nõukogu liige.

Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles, et raadio sulgemisest pole juttu olnud. «Mitte raasugi,» kinnitas ta, kuid tõdes, et on ka mujalt seesuguseid vihjeid kuulnud.

Küll aga on Allikmaa kinnitusel räägitud sellest, et Raadio 2 programm vajab selgelt värskendust.

«Pilk tuleb pöörata taas noorte kuulajate poole, sest praegu on tegemist pigem elustiiliraadiojaamaga,» märkis ta. «Noorema sihtgrupi poole vaatamine ei tähenda järske kannapöördeid, sest iseenesest ei ole ka tänasel raadiojaamal midagi viga ja ollakse täitnud hästi uue eesti muusika propageerimise eesmärki, aga Raadio 2 uuele peatoimetajale on antud programmi muutmise ülesanne.»

Tänavu mai lõpus raadiojaama juhtima asunud Henry Kõrvitsa sõnul ei saa Raadio 2 sulgemisest juttugi olla, sest sel kanalil on ülioluline rolli eesti muusika arendamisel.

«Selge on see, et kui tuleb uus juht, siis oodatakse ikka muutusi. Muutused tulevad, kuid ma ei lähtuks ainult demograafilistest näitajatest ja kuulajate vanusest, vaid siht tuleb selge hoida: arendada eesti muusikat ja aktiivselt kaasa lüüa meie kultuuriruumis,» ütles peatoimetaja, kes ei välistanud, et värskenduse mõttes võidakse kaasata uusi noori tegijaid.

Kõrvits leidis, et kuulajad ei peagi järske muutusi tajuma.

«Pakume jätkuvalt kõige laiema muusikavalikuga programmi, mängime eesti muusikuid, keda teised jaamad ei mängi, ja omame seega eesti muusikute seas väga kõrget väärtust. Soovime seda hoida,» kinnitas ta. «Raadio 2-l on nii ERRi süsteemis kui ka eraldiseisva raadiojaamana ühiskonnas väga oluline koht.»

ERRi nõukogu esimees Agu Uudelepp ütles, et raadiojaama tulevikust on veel vara rääkida.

«Aga jah, nõukogu liikmetelt on tulnud ettepanek Raadio 2 temaatika sügisel üles võtta,» tunnistas ta. «Probleem on tõstatatud ja probleem on olemas.»

Raadio 2

•    Töötajaid – palgal kümmekond, kaasautoreid 30–40.

•    Kuulatavus – TNS Emori andmetel kuulas 2011. aastal Raadio 2 nädalas keskmiselt 130 000 inimest.

•    Tuntumad saated – «Rahva oma kaitse», «Olukorrast riigis», «Hommik kahega», «Hallo, kosmos!», «Ajalootund».

•    Eesmärk – lähiaastatel suurendada kuulatavust sihtgrupis 15–29 eluaastat ning populariseerida värsket eesti muusikat.

Allikas: PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles