Rait Maruste: ka maailma tippudel jagub jamasid

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Maruste
Rait Maruste Foto: Peeter Langovits

Endine Euroopa Liidu inimõiguste kohtunik ja praegune riigikogu liige Rait Maruste arvab, et eestlased on liiga kärsitud ja mustvalgeid hoiakuid võtvad, kuid Eesti poliitikas toimuv pole maailmaga võrreldes hullem ja probleeme tuleb ette ka edukamates riikides.

«Me elame nende inimestega, kes meil on ja keda me valime. Arvata, et Eesti elu ja poliitika on midagi enneolematult mäda ja võltsi, on selge liialdus,» selgitas Maruste, kirjutas Õhtuleht.

Seda liialdust on Maruste hinnangul tagant lükanud nii õiguskaitseorganid kui ka meedia, kuigi kaagutama on tihti hakatud enne, kui munaga maha saadud.

«Kõrvale jättes nn idaraha skandaali, on teised väidetavad juhtumid kahetsusväärsed, kuid väikesemõõtmelised, nende peegeldus meedias selgelt üle võlli ning selline hoiak laastab meie iseolemise aluseid,» sõnas Maruste.

Maruste hinnangul heideti viimaste skandaalidega varju kõigile poliitikutele, kuid poliitikast eemaldumise asemel peaks pahased inimesed hakkama ise aktiivsemalt tegutsema.

Ka mina võinuksin eemalseisjana osatada ning valitsust ja erakondasid kiruda, kuid see polnuks minu arvates aus - seda võiks silmas pidada ka tänased lauskritiseerijad ja hädakraaksujad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles