Tõrva linnapea: haldusreformiga viivitamine oleks omavalitsuste suhtes kuritegelik

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva linnapea Agu Kabrits.
Tõrva linnapea Agu Kabrits. Foto: Heino Käos

Tõrva linnapea Agu Kabritsa sõnul on vabatahtliku ühinemise rong ilma kindla sõidugraafikuta ja kunagi ei ole kindel kas ta sihtpunkti jõuab, seetõttu on regionaalministri ettepanek rakendada sundliitmist ainuvõimalik.


«Olen olnud kolm korda ühinemisettepanekute juures ja sellepärast ei imesta, et vabatahtliku ühinemise protsess on riigi jaoks ebaõnnestunud. Praeguste nõrkade omavalitsustega ilmselgelt jätkata ei saa, seega on kiire sundliitmine ainuke lahendus,» sõnas Kabrits.

Linnapea on seda meelt, et haldusreform tuleb ära teha niipea kui võimalik, sestriigi majanduslik olukord halveneb pidevalt ja vähenevad maksutulud löövad valusalt
ka omavalitsusi. Teiselt poolt muudab olukorra veelgi raskemaks rahvastiku vähenemine.

«Omavalitsuste eelarved kahanevad üha kiiremini ja kes vähegi tulevikku vaatab, saab aru, et niipea paremaks ei lähe. Väikeste ja nõrkadena kohalikud omavalitsused ellu
ei jää. Valitsusel lasub vastutus seda mõista ja läbi viia sundliitmine. Jutud sellest, et puudu on analüüsid ja arutelud, on jama. Reformi vajalikkust ja võimalikkust on uuritud aastaid ja kõik mõtlevad inimesed on aru saanud, et teisiti enam ei saa» ütles Kabrits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles