Käibelt kadunud Eesti kroon pakub kollektsionääridele huvi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks ja pool aastat pärast eurole üleminekut on ringluses veel 50 miljoni väärtuses kroone.
Kaks ja pool aastat pärast eurole üleminekut on ringluses veel 50 miljoni väärtuses kroone. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Poolteist aastat tagasi käibelt lahkunud Eesti kroon pakub laialdast huvi kollektsionääridele ja kui rahavahetuse järel kerkis mõne rahatähe hind lakke, siis nüüdseks on turg rahunenud.

Eesti kroonidega kauplemine hoogustus rahavahetusega seoses märkimisväärselt: 92. aasta 1-kroonise hind kerkis isegi 5 euroni, vahendab ERR Uudised.

«Minu teada on praegu krooniaja kõige haruldasem paberraha hoopis väga lihtne 10-kroonine, 2007. aasta seeria CY, mida on teada ainult üks eksemplar ühes erakogus,» rääkis kollektsionäär Allan Tohv.

Nimelt lasi Eesti Pank vaid paar kuud enne eurole üleminekut käibele 2007. aastal trükitud väikeste nominaalide erinevaid seeriaid, mis on Tohvi väitel hetkel ülehinnatud.

Tohv selgitas, et igal rahal on tulevikus mingi väärtus, kuid tuleb mõista, et eksisteerivad erinevad raha kvaliteedikategooriad ja mõnedel kupüüridel tekib mingisugune turuhind alles paljude aastate pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles