Kes aitab vigastatud lindu?

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesast välja kukkunud kajakapoeg
Pesast välja kukkunud kajakapoeg Foto: Peeter Langovits

Üleeile pärastlõunal lebas vigastatud hõbekajakapoeg juba teist päeva Kuressaares Torni tänaval, ent mitte keegi ei söandanud teda aidata.

Pärast ligi tund aega kestnud telefonikõnelusi viidi lind lõpuks ära ja toimetati loomade turvakoju, kirjutas Saarte Hääl.

Kõigepealt helistati keskkonnainspektsiooni infotelefonil 1313, kes suunas helistaja edasi keskkonnaameti tehnikule Heiki Hermannile, kuid tema sõnul tegeleb selliste probleemidega omavalitsus, mistõttu võeti järgmisena ühendust Kuressaare linnavalitsusega.

«Vigastatud linnuga tegeleb keskkonnaamet,» suunas heakorra järelevalve spetsialist Heino Vipp helistaja tagasi keskkonnaametisse. «Eesti seaduse järgi on nii, et surnud linnud koristab omavalitsus, ent vigastatud looma või linnu puhul tuleb helistada numbrile 1313, kes suunab kõne keskkonnaameti vastavale spetsialistile.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles