Anvelt: loosunglikult vastu võetud võlakaitse seadus vajab aega

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Riigikogu õiguskomisjoni liige Andres Anvelt märkis, et võlakaitse seadus võeti vastu ülepolitiseeritud ja loosunglikus õhkkonnas, mistõttu seaduse rakendumise üksikasjad jäid tahaplaanile.

«Eks ta natuke ülepolitiseeritud ja loosunglik oli, mistõttu seaduse rakendumise üksikasjad jäid tahaplaanile. Kõike seda aga saab parandada ja justiitsministeerium peaks antud olukorda analüüsima ning vajalike muudatustega välja tulema,» ütles Anvelt ERRi uudisteportaalile.

Täiesti selle seaduse rakendumatusest siiski Anvelti sõnul rääkida ei saa, kuna see seadus ennetavalt distsiplineeris finantsasutusi laenude väljaandmisel.

«Teine oluline asi, mis Eestis pidevas rahapuuduses kummitab, on asjaolu, et uued seadused vajavad tõsist ametnike, antud juhul näiteks kohtunikeabide koolitust ja ettevalmistust, ja kindlasti on see protsess toppama jäänud,» rõhutas riigikogulane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles