Arco Vara juht peab oluliseks projektide lõpetamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara kontor.
Arco Vara kontor. Foto: Liis Treimann

Arco Vara juhatuse esimehe Lembit Tampere kinnitusel üksnes kokkuhoid ettevõtet ei päästa. Arco Vara keskendub positiivse rahavoo tekitamisele, et raske aeg üle elada.


Arco Vara seniste teadete põhjal 2008. aasta kohta tekib ilmselt paljudel investoritel küsimus, kas ettevõte peab ränkade majandusolude tõttu vajalikuks või võimalikuks alanud aastal olulisi ümberkorraldusi ja osast tegevusaladest loobumist? Kas tuleb näiteks kõne alla «paremate» ettevõtmiste, nagu halduse, teenuste ja nt Kodukolde eraldamine «hapudest» ettevõtmistest nagu tivoli?


Oleme eelmise aasta neljandas kvartalis juba ettevõtet oluliselt restruktureerinud: sulgenud endisel kujul nii Rumeenia kui ka Leedu vahendustegevused, vähendanud oluliselt personali. Sellega suudame jooksvaid tegevuskulusid kokku hoida ligi 50 miljonit krooni.



Sama küsimus teises sõnastuses – kas Arco Vara juhtkonnal on plaan, kuidas uue tõusuni välja vedada? Eile hilisõhtul avaldatud andmetest ja varem avaldatust tekib suur küsimus: kas ja kui kaua suudab Arco tasuda oma igakuiseid intressikohustusi ajal, mil kinnisvaraturg seisab?


Vaatamata kulude kokkuhoiule on vaja keskenduda sama palju ka positiivse rahavoo genereerimisele. Raskete aegade üleelamise võti ei peitu Arco Vara puhul ainult kulude kokkuhoius, vaid valmistoodangu ning maapanga ja rahavoogu genereerivate projektide müügis. Kulude kokkuhoid või teenindus- ja ehitusdivisjoni tulemused ei kata miljardi krooni suuruse laenuportfelli refinantseerimisriske väga ebakindlatel kapitaliturgudel. Oluline on lõpetada pooleliolevad projektid, et valmis toodet saaks müüa ja seeläbi refinantseerimisriskiga paremini toime tulla.



Kas suuraktsionärid on arutanud või kaalunud valmisolekut täiendavaks rahasüstiks, kui ettevõte peaks seda vajama?


See küsimus on suunatud eelkõige suuraktsionäridele, mitte Arco Vara juhatusele. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles