Sisekaitseakadeemiasse soovib õppima tulla üle 1100 inimese

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia piirivalvekolledž Murastes.
Sisekaitseakadeemia piirivalvekolledž Murastes. Foto: Peeter Langovits

Sisekaitseakadeemias lõppes 5. juulil vastuvõtt, kuhu esitas avaldusi kokku 1116 huvilist, kelle jaoks sel nädalal algavad vastuvõtu testid, katsed ja vestlused.

Sisekaitseakadeemia õppeprorektor Krista Haak on tulemustega väga rahul.

«Eriti teeb rõõmu politsei eriala suur populaarsus, kus kõrgharidusõppesse on konkurss mullusest suurem. Lisaks kõrgharidusõppele avatakse tänavu ka politsei kutseõppe rühm, kus kandidaatide huvi on samuti väga suur,» jätkab Haak.

Kõige tihedam konkurss oli maksunduse ja tolli riigieelarvelisele kohale, kus 10-le tasuta kohale kandideeris 278 inimest. Oodatav populaarsus oli ka politseiteenistuse kõrgharidusõppe vastu, kus konkurss ühele õppekohale on 6,3.

Avalduste esitajate seast sõelutakse läbi testide, katsete ja vestluste läbi parimatest parimad. Sellel ja järgmisel nädalal ootavad ees sõltuvalt erialadest kehalised katsed, eesti keele test, inglise keele test ning kutsesobivusvestlused. Lõplik sissepääsenute arv selgub juulikuu jooksul.

Tagasiside küsitlustest selgub, et kõige enam soovitakse akadeemiasse õppima tulla, kuna erialad on huvitavad. Samuti on üle poole vastanutest toonud välja, et nad soovivad tulevikus töötada riigiasutuses ning neid meelitab akadeemiasse hea maine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles